WRAP UP - červenec 2017

Ahoj všichni! Jsem tu opět s přečtenem, tentokrát za měsíc červenec. Bohužel mě dostal všemi obávaný reading slump, takže jsem měla trošku problém přemluvit se ke čtení. Zároveň jsem taky celé dny neseděla doma nám zadku, takže jsem neměla moc času. Proto jsem taky tak málo vydávala články a fotky na instagramu.
No, nakonec jsem přečetla 5 knih, což je podle mého docela dobré.


1.HARRY POTTER A FÉNIXŮV ŘÁD - J.K.Rowling - 4/5*
(recenzi jsem nedělala)
Teď si pravděpodobně říkáte, co za zrůdu mohla dát Harrymu Potterovi pouze čtyři hvězdičky. Může za to ten protivný Harry, kterého absolutně nemám ráda. Přispěla k tomu Umbridgeová, ta hnusná čarodějnice. Jedna youtuberka ukazovala, že má doma její FunkoPop postavičku. Kdybych ji měla doma já, tak nepřežije ani jeden den. Nejspíš bych ji oběsila na té její odporné mašli. Vzala mi totiž můj milovaný famfrpál. Naštěstí se tam našla i spousta věcí, které mě bavily. Kniha má skoro 800 stran, něco zábavného se tam najít muselo. Konec jsem jako obvykle obrečela, i když mi ho jedna nejmenovaná slečna vyspojlerovala.
Myslím se, že na rereading si Fénixův řád pěkně dlouho počká.

2.HARRY POTTER A PRINC DVOJÍ KRVE - J.K.Rowling - 5/5* 
(opět jsem recenzi meudělala)
Na tento díl jsem se nijak zvlášť netěšila. Vlastně ani nevím proč, možná jsem předpokládala, že nebude tak dobrý. To jsem se ale pěkně spletla!!! Princ dvojí krve se přesunul na pozici jednoho z mých nejoblíbenějších dílů. Je tam totiž všechno, co na Harrym Potterovi miluju. Famfrpál, nějaká ta láska, "záhady" a navíc nemá milion stran, takže se zbytečně nemusím stresovat tím, že ho nikdy nedočtu. Harry už tu nemá svou protivnou náladu a musím říct, že jsem se u knížky opravdu hlasitě smála. Považuji tento díl za ten nejvtipnější, i přes tu strašnou věc, co se stala na konci. Posledních pár kapitol jsem obrečela, přestože jsem věděla, co se stane.

3.VINCENT - Barbara Stok - 5/5* 
(recenze: zde ) 
Tuto knihu jsem dostala na recenzi od nakladatelství Mladá Fronta ( http://www.mf.cz/produkty/divize-knihy/ ), za což jim moc děkuji! Jedná se o grafický román, který nám vypráví jednu etapu z života Vincenta Van Gogha. Přesněji nám ukazuje období, kdy tento známý malíř přijel na jih Francie, aby se mohl více věnovat své práci. Obrázky jsou opravdu nádherné, vřele doporučuji!

4.HARRY POTTER A RELIKVIE SMRTI - J.K.Rowling - 5/5* 
(a zase jsem recenzi neudělala) 
Poslední díl Harryho Pottera. Co si budem povídat, brečela jsem jak želva. V jedné věci bych autorku nejraději přetáhla lopatou...jak mohla zabít tolik skvělých postav? Bohužel jsem to u některých od začátku věděla, ale ty další mě naprosto odrovnaly. Tento díl není můj nejoblíbenější (i když se tu rozvíjí spousta mých oblíbených párů). Docela dost dobře bych ho mohla nenávidět, jenže to u Harryho Pottera jednoduše nejde. Když si představím, že až budu stará a Harry Potter už dávno nebude takové terno, tak je mi za ty malé smrady smutno. Chudáci přijdou o ten nejkrásnější svět, který kdy žena dokázala vytvořit. (Pravděpodobně....třeba bude v budoucnosti Harry Potter pořád propagován, nemám tušení:D)
Vrtá mi hlavou, jestli chci číst Prokleté dítě. Pokud jste ho již četli, dejte mi prosím vědět, jak se vám to líbilo!

5.SPLINTERED - A.G.Howard - 4/5*
(recenze: zde  ) 
Tuto knihu budete všichni znát pod názvem Šepotání. Jak jistě víte, autorka Anita Grace Howard bude na letošním humbooku! Sháněla jsem proto nějakou její knihu na databázi knih. A našla jsem ji tam v angličtině za pouhých 150 Kč i s poštovným. Neváhala jsem a hned jsem si ji od jedné milé slečny objednala. Byla to moje první zkušenost s databází knih a musím říct, že jsem byla mile překvapena. A proč vám to všechno říkám? Protože sem nechci psát nic o tom, jak se mi kniha líbila. Pokud vás to zajímá, koukněte na tu recenzi:D


A kolik jste toho za červenec přečetli vy?:) 

Komentáře

  1. Super článek! No, já toho přečetl celkem dost... 12? 13? Teď přesně nevím :D. Taky nesedím celé dny na zadku, ale když se přeci jen naskytne příležitost, jdu číst, no a pak to dopadne takhle, a to přitom nejsem žádný rychločtenář :D. Já četl Cursed Child nejdříve v originále a poté i v překladu - takhle, byl jsem nadšený, protože JE TO PŘECI POKRAČOVÁNÍ HARRYHO POTTERA. ALE - není od JKR a pár věcí tam bylo dost nedomyšlených. Nakonec je to tak na 4 hvězdy z pěti, nějak tak. Má to mouchy, ale ten svět a ty postavy nejde nenávidět. A sice to neuznávám za plnohodnotné pokračování Harryho, líbilo se mi to. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 13?!?! Jak?:D Může za to taky ten můj pitomej reading slump...Když už jsem byla teda doma, tak jsem si radši zapla seriál. A na to Prokleté dítě jsem fakt zvědavá. Spíš si ho od někoho půjčím, ještě nevím, jestli ho chci kupovat. Navíc je fakt drahej:D

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

WRAP UP - srpen + září 2017

TOP 5 | knihy + interpreti

TOP 5 | TBR na léto